Comanda
telefonica

Vreti sa comandati
prin telefon?


Nimic mai simplu:
sunati la 021 209 45 12

(luni - vineri, intre 08:30-17:00)

ANAF anunta CONTROALE MASIVE in anul Dosarului preturilor de transfer!
Atentie! Amenda maxima pentru neprezentarea dosarului: 14.000 lei!

Cum sa aveti un dosar de preturi de transfer corect intocmit si in timp util.
Imposibil de contestat de Inspectia Fiscala!

Solutia comoda care va salveaza de FALIMENT!

Stimate coleg contabil,
Sunteti de acord ca tratarea superficiala a subiectului “ dosarul preturilor de transfer” poate avea rezultate dezastruoase pentru afacerea dvs.?
Ca neglijenta intocmirii dosarului preturilor de transfer va poate arunca in faliment? Iata cum:
Lipsa dosarului preturilor de transfer – obligatoriu de intocmit in conditiile cerute de lege sau neprezentarea lui in termen util va poate atrage o amenda cuprinsa intre 12.000 si 14.000 lei. 
Incorectitudinea sau forma incompleta a dosarului preturilor de transfer va aduce la mana organelor de inspectie fiscala. Acestea vor stabili debite suplimentare sume uriase – milioane de euro, care va pot aduce la faliment.
La nicio companie de talie medie ajustarea profitului n-a fost sub 1 milion de euro!

Ionut Simion, partener, consultanta fiscala, PWC

Va rugam fiti riguros in ceea ce priveste atentia acordata dosarului dvs. de preturi transfer! Altfel sunteti bun de plata!
Lipsa lui sau cea mica eroare se considera tentativa de frauda fiscala (nedocumentarea corecta a cuantumului preturilor de transfer practicate si nerespectarea principiului valorii de piata) si se pedepsesc aspru! In plus, orice intarziere este, de asemenea amendata!
Specialistii Rentrop&Straton va ofera acum instrumentul care va ajuta sa intocmiti din timp dosarul dvs. de preturi de transfer! Corect si perfect legal, astfel incat asaltul ANAF sa nu va ia niciodata prin surprindere si sa va prinda pe picior gresit!
Aflati exact ce aveti de facut pentru intocmirea ca la carte a dosarului preturilor de transfer!
Gasiti informatii profesioniste pe stick-ul: 
Dosarul preturilor de transfer. Tinta controalelor fiscale

De ce aveti nevoie de aceasta lucrare?
Specialisti in intocmirea dosarelor preturilor de transfer sunt putini pe piata din Romania! E posibil sa ramaneti fara sau sa va gasiti in incapacitate de a prezenta la cererea inspectiei fiscale dosarul cerut.
In aceste conditii cine va poate apara mai bine interesele decat dvs. in fata Fiscului? 
Indiferent de volumul afacerii dvs., daca derulati tranzactii cu persoane afiliate, trebuie sa cunoasteti din timp:
 • ce reprezinta acest dosar al preturilor de transfer
 • care este cuantumul tranzactiilor pentru care sunteti obligat sa-l intocmiti
 • ce elemente trebuie sa cuprinda obligatoriu
 • ce sanctiuni riscati la incalcarea legii 
 • ce cauta cu incapatanare inspectorul ANAF in actele dvs. etc.
Salvarea dvs. acum o reprezinta UNICA lucrare de profil existenta in Romania: 
Dosarul preturilor de transfer. Tinta controalelor fiscale 
Va permite acum:
Sa stiti clar si din timp ce aveti de facut
Sa cunoasteti pasii obligatorii pentru intocmirea legala a dosarului de preturi de transfer
Sa aveti un dosar de preturi de transfer absolut imbatabil: complet, justificat, care respecta principiul valorii de piata
Sa aveti argumente solide, bazate pe temeiuri legale, cu care sa demontati orice obiectie a inspectorilor fiscali
Sa faceti fata onorabil tuturor inspectiilor fiscale
Sa evitati amenzi ce pot atinge pana la 14.000 lei si debite suplimentare
Sa preintampinati ajustarea impozitului de catre organele fiscale – actiune ce va poate scoate din buzunar milioane de euro! 
Sanctiuni de pana la 14.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale!
Conform normelor in vigoare, neprezentarea sau prezentarea incompleta a documentatiei preturilor de transfer conform solicitarii autoritatilor fiscale si in termenul legal poate duce la aplicarea unei amenzi contraventionale in functie de tipul solicitarii si a contribuabilului, astfel pentru:
 • solicitare de intocmire si prezentare emisa in timpul unei actiuni de inspectie fiscala:
 - amenzi de la 12.000 la 14.000 de lei in cazul contribuabililor mijlocii si mari;
 - amenzi de la 2.000 la 3.500 de lei pentru ceilalti contribuabili si persoane fizice.
 • solicitare de prezentare emisa in afara unei actiuni de inspectie fiscala:
 - amenzi de la 25.000 la 27.000 de lei pentru marii contribuabili care au obligatia intocmirii anuale a dosarului (obligativitate de a pune la dispozitia organului de control documentele cerute) pentru neprezentarea acestuia la solicitarea organului de control.
Comandati acum exemplarul dvs. din
Dosarul preturilor de transfer. Tinta controalelor fiscale 
Va arata tot ce aveti de facut pentru a preintampina astfel de situatii devastatoare pentru afacerea dvs.

Ce trebuie sa stiti despre dosarul preturilor de transfer. Informatii pentru siguranta dvs.
Pe scurt: potrivit legii, aceste preturi trebuie sa fie stabilite la valoarea de piata, ca si cum tranzactiile in cauza s-ar face intre firme neinrudite. In practica insa, aceste preturi sunt adesea „optimizate”, pentru minimizarea costului fiscal la nivelul grupului (de obicei sunt favorizate anumite filiale, in speta cele din tari cu un regim de taxare mai bland).
ANAF-ul cunoaste insa aceasta practica a „optimizarii” preturilor, ca urmare verifica modul in care au fost stabilite preturile de transfer si, in caz de neregula, aplica amenzi, opereaza ajustari si obliga contribuabilul la plata de sume suplimentare.
Intocmirea si prezentarea dosarului se face conform Ordinului ANAF 442/2016 cu modificarile si completarile ulterioare:
1. Pentru contribuabilii mari este obligatoriu de intocmit dosarul anual al preturilor de transfer, inainte de depunerea declaratiei anuale privind impozitul pe profit
Aceasta in cazul in care tranzactiile desfasurate cu persoanele afiliate depasesc oricare dintre urmatoarele praguri de semnificatie, exclusiv TVA:
 • 200.000 euro , in cazul dobanzilor incasate/platite pentru serviciile financiare, calculata la cursul de schimb comunicat de BNR valabil pentru ultima zi a anului fiscal; 
 • 250.000 euro , in cazul tranzactiilor privind prestarile de servicii primite/prestate, calculata la cursul de schimb comunicat de BNR valabil pentru ultima zi a anului fiscal; 
 • 350.000 euro , in cazul tranzactiilor privind achizitii/vanzari de bunuri corporale sau necorporale, calculata la cursul de schimb comunicat de BNR valabil pentru ultima zi a anului fiscal. 
Dosarul poate fi solicitat: in cadrul unei inspectii fiscale sau pentru stabilirea unei stari de fapt, in baza articolelor din Codul de procedura fiscala ce reglementeaza obligatia contribuabililor de a furniza informatii (articolul nr. 58) si prezentarea de inscrisuri (articolul nr. 64).
Termenul de prezentare:maximum 10 zile calendaristice de la data solicitarii sau de la expirarea termenului stabilit pentru intocmire
2. Prevederi aplicabile in general contribuabililor mijlocii si mici
Contribuabilii mari ale caror tranzactii nu ating pragurile de semnificatie mentionate mai sus, precum si contribuabilii mijlocii si mici vor intocmi dosarul preturilor de transfer la cererea autoritatilor fiscale, daca tranzactiile anuale cu persoanele afiliate depasesc urmatoarele praguri de semnificatie, exclusiv TVA:
 • 50.000 euro, in cazul dobanzilor incasate/platite pentru serviciile financiare, calculata la cursul de schimb comunicat de BNR valabil pentru ultima zi a anului fiscal; 
 • 50.000 euro, in cazul tranzactiilor privind prestarile de servicii primite/prestate, calculata la cursul de schimb comunicat de BNR valabil pentru ultima zi a anului fiscal; 
 • 100.000 euro, in cazul tranzactiilor privind achizitii/vanzari de bunuri corporale sau necorporale, calculata la cursul de schimb comunicat de BNR valabil pentru ultima zi a anului fiscal. 
Contribuabilii care desfasoara tranzactii cu persoane afiliate cu o valoare totala anuala sub pragurile de semnificatie prezentate mai sus vor documenta respectarea principiului valorii de piata conform regulilor generale prevazute de reglementarile financiar-contabile si fiscale in vigoare.
 
Dosarul poate fi solicitat: in cadrul unei inspectii fiscale.
Termenul de prezentare: intre 30 si 60 de zile calendaristice de la data solicitarii cu posibilitatea de prelungire o singura data, cu cel mult 30 de zile.
 
Despre acestea si despre toate aspectele esentiale pentru intocmirea perfect legala a dosarului dvs. de preturi de transfer, despre importanta pregatirii lui din timp, va vorbesc specialistii Rentrop&Straton in lucrarea creata exact in acest scop!
Coordonatorul lucrarii este Costin Istrate, lector si consultant Rentrop&Straton.
Carte de vizita profesionala:
 • Consultant in management, afaceri, fiscalitate si contabilitate;
 • Lector, trainer, specialist in IFRS, preturi de transfer, raportari financiare;
Lucrari publicate:
 •   Raportari Financiare
 •   Contabilitatea Asociatiilor
 •   Preturile de Transfer
 •   Proceduri privind Spalarea Banilor.

Concret. Cum va ajuta lucrarea «Dosarul preturilor de transfer. Tinta controalelor fiscale»
Intocmita de specialistii Rentrop&Straton, lucrarea va ofera in paginile sale:
sageatalegislatie: romaneasca si europeana
sageatametode de stabilire a valorii de piata (metode aplicabile tranzactiilor traditionale si cele aplicabile profitului aferent tranzactiilor), insotite de exemple grafice si de calcul
sageataanaliza de comparabilitate (vizand tranzactiile controlate aflate sub revizuire si tranzactiile necontrolate care sunt considerate ca potential comparabile)
sageataacordul de pret in avans (aranjamentul care stabileste inaintea tranzactiilor controlate un set corespunzator de criterii pentru determinarea preturilor de transfer ale acestora)
sageatacomponenta dosarului preturilor de transfer cu cele 2 parti ale sale:
A. Documentul central, denumit „Informatii despre grup”, care cuprinde informatii comune despre grup, valabile pentru toate companiile din cadrul grupului, cum ar fi:
  descrierea activitatii grupului si strategia de afaceri
  structura legala, operationala si organizatorica a grupului
  prezentarea generala a tranzactiilor intre persoane afiliate din UE
  descrierea metodologiei de preturi de transfer din cadrul grupului
  prezentarea detinatorilor de active necorporale din cadrul grupului
B. Documentul specific la nivel de tara, denumit „Informatii despre contribuabil”, care cuprinde informatii specifice despre persoana afiliata rezidenta, dupa cum urmeaza:
descrierea persoanei afiliate
prezentarea detaliata a tranzactiilor intra-grup desfasurate
prezentarea analizei comparative
descrierea metodei de calcul a preturilor de transfer si argumentarea criteriilor de selectie a acesteia
descrierea altor conditii considerate ca fiind relevante pentru contribuabil.
studii de caz: model privind documentatia preturilor de transfer, studiu de caz al unei companii in relatie cu partile afiliate.
 
Pentru ca:
sageataperceptia dvs. sa fie corecta si completa
sageatasa fiti perfect pregatit in cazul in care ANAF va solicita dosarul preturilor de transfer
sageatasa evitati graba, panica, ineretele greseli, intarzierile aspru sanctionate si mai ales…
sageatasa eliminati orice posibilitate de amenda din partea Inspectiei Fiscale!
sageatasa evitati plata unor debite suplimentare stabilite de ANAF, ce v-ar putea duce la FALIMENT!
Mai ales ca, acum, consultantii fiscali isi doresc intensificarea controalelor pe domeniul preturilor de transfer.
Ca sa intelegeti de ce ANAF-ul este cu ochii pe dvs., urmarind sa va amendeze:
sageataPreturile de transfer reprezinta una dintre principalele tinte ale autoritatilor fiscale in intreaga lume! 
sageataActualul climatul fiscal international se concentreaza pe alocarea si taxarea profitului in jurisdictia unde este produs, pentru a se impiedica mutarea profiturilor in scopuri fiscale catre paradisurile fiscale.
sageataIn acest context, Romania a schimbat legislatia nationala, implementand reformele referitoare la limitarea deductibilitatii dobanzii si a altor costuri echivalente dobanzii din punct de vedere economic, in cazul relatiilor cu intreprinderi asociate, precum si regula generala antiabuz.
sageataIn domeniul preturilor de transfer exista un risc fiscal ridicat, motiv pentru care controalele pe aceasta linie se vor intensifica permanent. 
sageataAcum ANAF dispune de parghii noi, instrumente si programe informatice din ce in ce mai performante in vederea stabilirii starii de fapt fiscale a contribuabililor.


Acum ati inteles, nu?
Salvarea dvs. o reprezinta: Dosarul preturilor de transfer. Tinta controalelor fiscale
!
 


DE RETINUT! 
Amenda maxima – 14.000 lei!
A inceput avalansa de controale ANAF! Si amenzile vor curge!
 
Retineti!
1. Dosarul preturilor de transfer este un document obligatoriu! Prin el justificati de ce ati ales un anumit pret pentru o anumita tranzactie cu o firma afiliata.
2. Amenda pentru neprezentarea dosarului de transfer (sau pentru prezentarea unui dosar incomplet) este de pana la 14.000 de lei!
3. Domeniul preturilor de transfer este unul extrem de sensibil datorita interpretarilor diferite ce pot veni din partea inspectorilor fiscali. Multitudinea tipurilor de tranzactii existenta induce automat o nota „personala” din partea inspectorului si asta va poate costa mult!

Produsul pe scurt: Dosarul preturilor de transfer. Tinta controalelor fiscale 
Contine: informatii complete si profesioniste despre intocmirea dosarului preturilor de transfer
Format: memory-stick
Oferta de pret: 190 lei + 5% TVA (199.5 lei), redus cu 20% din pretul standard 237 lei + 5% tva
Livrare: prin curier, la sediul dvs. (achitati in momentul livrarii)
Autor lucrare: Costin Istrate lector si consultant Rentrop&Straton, cu experienta de peste 20 ani in domeniul financiar-contabil, specializari in marketing, finante si asigurari. De asemenea, este consultant in management, trainer (formator calificat si lector autorizat), specialist in contabilitate, IFRS, preturi de transfer, colaborator si consultant al Portalului Codul Fiscal (portalcodulfiscal.ro).
Comandati acum exemplarul dvs.! Are grija de finantele si de afacerea dvs.! 

 
Acum, decizia va apartine!
Maria Mihai,
Manager de produs
Divizia Editoriala Fiscalitate
Rentrop&Straton
 
PS. Lucrarea care va ajuta sa economisiti milioane de euro!
Aveti de ales:
1. sa apelati la o companie de consultanta pentru intocmirea dosarului preturilor de transfer si sa platiti de la cateva mii de euro (pentru o companie cu activitate simpla) la cateva zeci de mii de euro (pentru o companie mare si foarte mare).
2. sa va aventurati singur, doar cu legea in mana, sa va alcatuiti propriul dosar asa cum va pricepeti. sa ajungeti sa platiti amenzile stipulate in lege sau debitele suplimentare calculate de inspectorii ANAF, care de-abia asteapta sa-si umple buzunarele, ori…
3. sa investiti cei 199.5 de lei in lucrarea Dosarul preturilor de transfer. Tinta controalelor fiscale, sa aveti un dosar imbatabil pentru preturile dvs. de transfer, sa economsiti banii de la punctele 1 si 2 si sa va salvati afacerea! Acum aveti tot ce va trebuie!
Chestie de alegere…

Clienti multumiti!

Am luat stick-ul si-am fost uimit! Cinstit sa fiu, chiar nu ma asteptam la atata informatie. Apreciez efortul colectivului redactional pentru seriozitatea cu care a fost tratat fiecare aspect. Multumesc! Foarte practic. Chiar ma apuc sa strang informatiile necesare alcatuirii dosarului. ANAF-ul poate veni oricand!

Gheorghe Avramescu, antreprenor, Timisoara

Da! Am patit-o si eu, anul trecut cu dosarul asta. Si-ntr-adevar, fara argumente si temeiuri legale (pe care lucrarea asta ti le pune la dispozitie) poti incasa o amenda usturatoare si o ajustare a impozitului pe profit si mai si! Mi-au cerut dosarul pe ultimii 3 ani, dar intocmit dupa legea data in 2016, ceea ce era abuziv, desigur, cum sa aplici retoactiv legea? Dar te pui cu inspectorul? A trebuit sa actualizez dosarul conform structurii ordinului 442, pentru toata perioada analizata. A fost ceva de groaza, va dati seama, iar timpul scurt. Acum totul pare mult mai simplu, mai organizat. Felicitari autorilor!

Alexandra Moghioros, Covasna

GARANTIE 100%
Nu este nicio problema daca va razganditi asupra achizitiei dvs.!
Primiti toti banii inapoi!

Garantie 100%

Aveti la dispozitie o perioada de 30 de zile in care puteti solicita oricand restituirea sumei achitate.

In cazul in care ati achizitionat un produs fizic, va rugam sa il expediati pe adresa Rentrop & Straton, Bd. Basarabia nr. 256, Incinta Faur, sector 3, Bucuresti. Avem doar rugamintea sa suportati taxa de transport. In cazul unui serviciu sau produs online, e suficient sa ne comunicati intentia dvs. de a apela la garantie, prin e-mail (rs@rs.ro) sau telefonic (021-209.45.45). Banii va vor fi restituiti cu promptitudine fie direct in cont, fie prin mandat postal.

Produsele in format stick/CD functioneaza pe sistemele de operare Windows XP SP2, Windows Vista, Windows 7, 8 si 10. Cerintele hardware: 512 MB RAM, 300 MB HDD. In cazul produselor de tip abonament, pentru a vizualiza informatia actualizata la zi este necesara o conexiune la internet in timpul utilizarii.

Formular de comanda

Rentrop & Straton da unda verde LIVRARII GRATUITE!
Cumparati de 247 Lei si livrarea este gratuita!
Doar in luna mai costurile cu ambalarea si expeditia sunt suportate integral de Rentrop&Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri pentru comenzi mai mari de 247 RON. Produsul va ajunge la locatia precizata de dvs. prin posta sau curier.

Bifati produsele dorite:


Persoanele care au comandat produsul Dosarul preturilor de transfer. Tinta controalelor fiscale au fost interesate si de:

Preturile de transfer. Dosarul perfect legal

Va rugam completati

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
Telefonul este necesar pentru contactarea dvs. de catre firma de curierat in vederea livrarii produsului comandat.
E-mail*
Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.

termenii si conditiile site-ului!

Produsele achizitionate pot fi vizualizate si online, folosind platforma RS Online, unica in Romania. Veti putea sa va logati imediat ce plata produsului este confirmata in contul nostru.
www.RSonline.ro
* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.